Trustpilot
top of page

Over Sanne & Winni

Een hele trotse "Dogmom", zo zou ik mezelf omschrijven.

En dat had ik nooit gedacht! Mijn ouders zweerde namelijk dat ik niet zelf een hond mocht nemen zolang ik nog thuis woonde. Maar na heel lang zuren en heel lief kijken, was het dan toch zover.. Mijn eerste hondje, een Pomeranian pup ‘Zorro’ mocht ik eindelijk verwelkomen.

Ik was nog nooit zo gelukkig geweest en kon wel stellen dat Zorro de beste aankoop uit mijn leven was.

 

Nu een aantal jaren later is mijn hondenfamilie is inmiddels snel groeide, met inmiddels 5 pommen kindjes. Mijn droom is dan ook werkelijkheid geworden, ik heb van mijn hobby, mijn beroep kunnen maken. Ik ben trotse eigenaresse van PomLief een goedlopend bedrijf, waar ik mijn passie met het Pomeranian ras helemaal in kwijt kan. Ik ben en zal ook altijd verliefd blijven op het Pomeranian ras. Ik was en ben er nog steeds van overtuigd dat de Pommetjes mijn hart hebben gestolen.

 

Maarrr.. toen gebeurde er iets wat ik niet had verwacht..!

Stamboom Pomeriaan

Laat ik eerst even vertellen dat mijn ouders een super lieve blonde labrador hebben zijn naam is James. Het is een echte grote goedzak die super samengaat met alle Pommetjes bij PomLief en ook nooit een vlieg kwaad doet. Ik ben echt gek op James, en op het Labrador ras. Echter is dit niet perse een ras waar ik zelf voor zou kiezen. Voornamelijk vanwege de grootte, het soms wat luie karakter en het vele haar verlies. (ruien) 


Een aantal jaar geleden werd het labrador ras gekruist met het Poodle ras: de LabraDoodle. Deze labradoodle werd steeds populairder. Ook ik vond dat ras toen al heel leuk. Maar ik ben eerlijk gezegd geen grote fan van kruisingen. Bij een kruising is het altijd lastiger te voorspellen hoe de hond uiteindelijk gaat worden. Hoe groot wordt hij, hoe ontwikkelt zijn vacht zich en welke karakter eigenschappen gaan overheersen? En daarnaast zijn deze honden ook weer erg groot.

 

Kleine hondjes hebben gewoon veel voordelen, en is ook echt meer mijn ding! En daar was die dan… er ontstond een ras die mijn hart gestolen heeft, eentje die klein blijft, niet in de rui is, sociaal, vrolijk, makkelijk en nog zoveel meer… De ToyPoodle.

 

Mensen die mij kennen weten dat ik niet zomaar ergens aan begin. Een Toypoedel is namelijk om op te vreten als je ze ziet, maar hoe zit het nu verder? Met de karaktereigenschappen, de mogelijke erfelijke afwijkingen, verzorging, grootte, intelligentie etc. Wat bleek, de Pomeranian en de ToyPoodle komen in heel veel opzichten overeen. Met een groot voordeel ten opzichte van de Pommetjes de vacht is bij een Toypoodles hypoallergeen en die laat dus geen haren los. (ideaal voor mensen met een allergie).

 

Maar niet alleen de vacht vooral het karakter van deze rassen is zo makkelijk, zo sociaal, zo slim en zo lief… Dus moest er natuurlijk ook een ToyPoedeltje bijkomen, en dat is mijn lieve kleine meisje: Winnie! ( geen Winnie de Pooh, maar Winnie de Poo-dle.. snappen jullie hem 😉 ) geworden.


Mijn ToyPoodle Winnie heeft mij helemaal overtuigd dat ik dit ook moest gaan doen, want dit ras is, net als mijn Pommetjes, ge-wel-dig. En daarom is er naast PomLief.nl nu ook PooLief.nl ontstaan. Je spreekt het uit als "Poe"Lief van het Engelse "Poo" van ToyPoodle. 

De PooLief Werkwijze:

iets scherper.jpg
Sanne toypoedel boom_edited.jpg
bottom of page